Če boš žural/a, potem ne pozabi na partibadije.

Partibadi številka 1 IS-PBTEXT-02

Mijaaau naslednji dan je lahko zelo nadležen. Če ničesar drugega, ti maček prinese neprijeten glavobol. Glavni vzrok zanj je dehidracija, saj alkohol pospešuje odvajanje vode iz telesa. Zato naj bo voda na partiju vedno tvoja najboljša prijateljica. Spij je vsaj kozarec po ali med vsako alkoholno pijačo. Le tako jutrišnji dan ne bo šel popolnoma po gobe.

Partibadi številka 2 IS-PBTEXT-01

Pred tabo je dolga noč. Če nameravaš piti alkohol, se na parti nikakor ne odpravi s praznim želodcem. Hrana v želodcu upočasnjuje absorpcijo alkohola, kar pomeni, da mnogo lažje spremljaš učinke alkohola in nadzoruješ svoje pitje. Čeprav je tudi burek dobra ”podlaga”, pa je še bolje, če poješ konkreten obrok, kot so recimo testenine ali piščanec, da bo telo imelo dovolj hranilnih snovi.

Partibadi številka 3 IS-PBTEXT-04

Partija je konec in čas je za pot domov. Pozor! Alkohol v krvi močno zmanjšuje sposobnost za vožnjo, zato pozabi na svoj avto, motor ali kolo. Raje poskrbi za varno pot domov. Možnosti je kar nekaj: pokliči taksi, pelji se s treznimi prijatelji, za prevoz prosi nekoga od domačih, pojdi na avtobus ali prespi pri gostitelju.

Partibadi številka 4 IS-PBTEXT-03

Se ti pred očmi kar megli od nenadne zaljubljenosti? Ne pozabi, da je za tvoje ”metuljčke” lahko kriv alkohol. Preden nenadzorovano skočiš v spolni odnos, razčisti pri sebi, če si ga res želiš. Predvsem pa nikoli ne pozabi na kondom. Nezaščiten spolni odnos ima lahko neprijetne posledice, kot so spolno prenosljive bolezni ali neželena nosečnost.

Voda, burek, taksi in kondom so tvoji dobri partibadiji. Kakšen partibadi si pa ti? Ali paziš na svoje prijatelje, spremljaš njihovo počutje in obnašanje? Bodi dober partibadi sebi in drugim.