7.7.2022 ob 19h se nam pridruži pod modrim nebom, zelenimi krožnjami, ob živo oranžni cedeviti ali močno črni kavi v Tivoliju na pogovoru o nočnem življenju, konsenzu, nasilju, izkušnjah in predlogih. Tukaj lahko klikneš na povezavo do dogodka v Facebooku.

Na DrogArtu smo letos ustanovili projekt #dontbeadick, s katerim želimo opozoriti na spolno nadlegovanje v nočnem življenju. Na žalost se opolzkim komentarjem, neprimernim pogledom in dotikom zaenkrat še ne moremo popolnoma izogniti, lahko pa se opolnomočimo – prenehamo z normalizacijo različnih oblik spolnega nasilja in poiščemo različne načine, kako v takih trenutkih reagirati. Poleg tega želimo predvsem osnovati pravila, ki naj bi vodila k prijetnemu žuranju in z njimi nagovarjati tudi tiste, ki bi jim popolnoma upravičeno lahko rekli “dicks”.Vabimo vse, ki vas obravnavana tematika nagovori, da se nam pridružite na Izberi sam Kafani v Tivoliju.
Ob kavi in cedeviti bomo odprli pogovor o spolnem nadlegovanju v nočnem življenju predvsem z namenom, da ugotovimo, česa si v nočnem življenju želimo in česa pač nočemo.
Kaj pa kolegi in ostali na žuru? Kako lahko pomagajo, da se počutimo varneje, in kako lahko mi pomagamo njim? Nihče ne more sam ustvariti varnega prostora, zato si dajmo pri tem pomagati in bodimo dobri partibadiji.
V ekipi Izberi sam smo o tem že večkrat spregovorili, ampak verjamemo, da se je tudi vsak_a žurer_ka, že moral marsičesa naučiti in ima svoje načine spoprijemanja. Zato želimo slišati vaše izkušnje in skupaj ustvariti pravila varnega prostora, kjer lažje premagujemo svoje komplekse in nesigurnosti ter se seveda zabavamo brez bremena prevelike ogroženosti.

***
Dogodek je brezplačen in anonimen. Prijave niso potrebne. Pridruževanje “sredi” dogodka žal ne bo možno zaradi vzpostavitve varnosti in zaupnosti. Če se dogodka ne boste mogli udeležiti, lahko svoje ideje, izkušnje in mnenja še vedno delite na: https://padlet.com/izberisamekipa/57u1zcv2cwn2enl2

***
Lokacija dogodka: Park Tivoli, zelenica med podhodom in Jakopičevim sprehajališčem, kjer so slack line-i:  https://goo.gl/maps/RCLKBzUykp2KqQdV9
prepoznal_a nas boš tudi po poniju s škatlo in veliki, svetlo modri Izberi sam zastavi.

***