Kaj vam ponujamo?

Uporabne, zanimive, strokovne, interaktivne vsebine za dijake/-inje, učitelje/-ice, strokovne delavce v socialnem varstvu, svetovalne delavce/-ke in starše.

 

Zakaj izbrati nas?

• Smo profesionalni.

• Imamo izkušnje.

• Smo cenovno ugodni.

• S šolami vzpostavljamo partnerski odnos.

 

Kako lahko sodelujemo z vami?

V okviru programa Izberi sam vam ponujamo interaktivna predavanja za starše in strokovne delavce/-ke, izobraževanje o alkoholu in prepovedanih drogah za svetovalne in pedagoške delavce/-ke, vrstniško izobraževanje in spodbujanje prostovoljnega dela dijakov/-inj ter članke na temo alkohola. V nadaljevanju so posamezne aktivnosti podrobneje predstavljene.

Za dodatne informacije ali dogovor o izvedbi aktivnosti pišite ali pokličite na 01 439 72 70.

 

PREDAVANJE »UPORABA ALKOHOLA MED MLADIMI – KAJ SE DOGAJA IN KAKŠNA JE NAŠA VLOGA?«

 

Interaktivno predavanje o alkoholu in razširjenosti ostalih drog ter o varovalnih dejavnikih in dejavnikih tveganja je namenjeno staršem, učiteljem/-cam ali drugim strokovnim delavcem/-kam, ki jih zanima omenjena tematika. Predavanje se začne s pregledom pomembnejših izsledkov raziskav na področju uporabe alkohola in drugih drog med mladimi, nato pa se osredotoča predvsem na varovalne dejavnike ter dejavnike tveganja, ki so povezani z uporabo alkohola in drugih drog pri mladih, s poudarkom na vlogi staršev oziroma šolskih strokovnih delavk/-cev. Predavanje je interaktivno in zaželena je aktivna participacija udeleženk/-cev. Teorijo prepletamo z izkušnjami in primeri iz vsakdanjega življenja, saj so tako informacije najbolje razumljene in tudi neposredno uporabne. Predavanje izvaja strokovna delavka Združenja DrogArt (univ. dipl. soc. ped.).

 

Trajanje: 1 šolska ura

Cena: 100 EUR + DDV + potni stroški (izven Ljubljane)

 

Želite, da tudi pri vas izvedemo predavanje? Pišite ali pokličite na 01 439 72 70.

 

PROSTOVOLJSTVO DIJAKOV/-INJ

 

Spodbujate prostovoljno udejstvovanje vaših dijakov/-inj? Lahko se nam pridružijo kot prostovoljci/-ke pri programu Izberi sam.

Sodelovali bodo lahko pri:

  • terenskih akcijah, kjer bodo v spremstvu izkušenih starejših mladinskih delavcev/-k hodili na teren in svoje vrstnike/-ce informirali o načinih zmanjševanja škode zaradi alkohola;
  • pisanju člankov za splet in mladinske revije;
  • pripravi in razvijanju novih informativnih materialov;
  • razvoju programa.

Nudimo jim:

  • uvodno izobraževanje ter nadaljnja usposabljanja;
  • usmerjanje in podporo mentorja/-ice;
  • sodelovanje pri evalvaciji programa;
  • nove, zanimive in koristne izkušnje, znanje ter poznanstva;
  • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu.

Mladoletni prostovoljci/-ke lahko v programu sodelujejo le s pisno privolitvijo staršev. Najnižja starost za sodelovanje v programu je 16 let. Ker verjamemo v soustvarjanje programa skupaj z mladimi, bomo veseli novih članov/-ic ekipe.

 

Želite izvedeti več? Pišite ali pokličite na 01 439 72 70 .

 

ČLANKI O ALKOHOLU

 

Bi radi v svoje šolsko glasilo vključili članek o alkoholu, napisan na mladim všečen način? Lahko vam pomagamo. Strokovne vsebine in koristne informacije o načinih zmanjševanja škode zaradi alkohola bomo oblikovali tako, kot bo najbolj primerno za vaše glasilo. S svojimi prispevki o alkoholu smo med drugim sodelovali s priljubljeno mladinsko revijo BRAVO.

 

Želite izvedeti več? Pišite ali pokličite na 01 439 72 70 .