Jutro po partiju … Suha usta, glavobol, kje je Cedevita?? Ko se končno odmajem iz postelje, se pojavi slab občutek. Zakaj imam spet moralca? Se mi mora to dogajati vsak vikend?! Hitro pokličem prijateljico in jo previdno vprašam, kaj se je včeraj sploh dogajalo. Razen kratkih flashev se ne spomnim ničesar. Skupaj nama uspe sestaviti nekakšno sliko o poteku dogodkov včerajšnje noči, ob čemer se sicer smejiva, a slab občutek ne izgine. Gotovo je še nekaj, kar sem izpustila. Sem si pred kom naredila bruke? Sem spet govorila neumnosti ali pa pijana pisala tipčku, ki mi je takooo všeč? Gotovo misli, da sem nora. Jaz pa si kakor vsak vikend do zdaj obljubim, da ne bom nikoli več pila, ker nočem, da mi je še kdaj naslednji dan tako bed.

Do zdaj mi še ni uspelo ugotoviti, kako naj se temu izognem, ampak mogoče je danes dan za spremembo! Narisala bom zemljevid! Ne, ne pravega, gefa niti slučajno ni moje področje. Ta pa mi bo mogoče le pomagal, da spet ne izgubim same sebe …

MOJ ZEMLJEVID VARNEGA OBMOČJA

… Je okrogel, jaz pa sem na sredini. Najmanjši krogec, ki je okoli mene, je moje varno območje. Vanj zapišem dejavnosti, ki me ob misli na žur razveselijo, nasmejijo …

Na kongrescu sem srečala ful bivših sošolk iz osnovke, zmenile smo se, da gremo v kratkem na kavo. Po dveh tednih sem srečala Mateja, pogovarjala sva se in končno me je uprašu za cifro, upam, da mi kmal kej napiše. Anže iz B-ja je prnesu kitaro in skupi smo mal pel, fantje iz njegovga benda pa so itak čist smešni, spet sem se smejala njihovim zgodbicam, ki jih moram povedat še sošolkam, ki niso prišle.

 

Območje moralca je krog okoli. Vanj zapišem stvari, ki jih po navadi obžalujem in nočem, da se še kdaj ponovijo.

V Valentinotu sem se spet srečala s sošolkami, ampak se ne spomnim, kaj smo se pogovarjale. Vem, da sem ful govorila ampak me je mal strah, da sem jim povedala za Mateja, ker res nočem, da zve, da mi je všeč. Ko smo odhajal iz Kongresca se mi je mal vrtelo in sem se spotaknila ob Anžeta in ga polila. Vsi iz benda so se mi smejal, on pa je bil jezen, ker se je mogu it dam preoblečt.

Večer se je začel carsko, potem pa je šlo nekaj stvari narobe in res upam, da bodo sošolke in Anžetova družba na stvari, ki sem jih nrdila čim prej pozabili. Zemljevid sem naredila kot vodilo za naslednji teden. Preden grem ven ga bom spet prebrala, da se spomnim, kaj na žuru hočem in česa ne. Vem, da se ne smem spet izgubiti, ker res sovražim moralce.

Napisala praktikantka: Anamarija