Petek zvečer. Počasi začneš čutiti vznemirjenje ob tem, kaj ti bo morda prinesel večer. Ples ob zvokih, ki te samodejno zazibajo v ritmu glasbe, dobra družba in morda tudi kakšen simpatičen fant/punca, ki ga/jo opazi tvoje oko. Zaželiš si, da bi ga/jo spoznala, a te hkrati skrbi, da bo izbral/a katerega od pristopov flirtanja, ki ti gredo (pa tudi tvojim prijateljem) rahlo na živce. V mislih se ti odvrti film, v katerem se spomniš tako na pozitivna kot na ponesrečena spoznavanja. Želiš si, da bi opaženi fant/punca na plesišču vedel/a za naslednje modre poteze:

Pozdravi in se predstavi. Roko na srce, ne želiš spet poslušati klišejev, ki izpadejo neiskreno. Nasmeh, ime in stisk roke so odličen začetek spoznavanja.

Približaj se ji od spredaj. Morda se sliši kot neumen nasvet, a pogosto se dogaja, da se za tabo pojavi fant, ki pleše zelo blizu tebe in misli, da bo tako lažje prišel do stika s teboj. Velika napaka! Tak pristop izpade kar rahlo strašljivo.

Roke stran. Nikoli ne začni komunikacije z dotikanjem. Spoštuj njegov/njen osebni prostor in meje. Pleši z njim/njo šele takrat, ko ti jasno pokaže, da si tega želi.

Bodi pozoren/a na njegove/njene signale. Če si fantu/punci všeč, bo s tabo vzpostavil/a daljši očesni kontakt. Malo vaje in neverbalna komunikacija bo postala tvoj zaveznik.

Spoštuj njegove/njene besede. Če ti reče ne, to pomeni ne. Prav tako lahko mirno odkorakaš, če ti zaupa, da je v zvezi.

Če te zavrne, svojega ega ne hrani z žaljivimi pripombami. Vsi smo že kdaj doživeli zavrnitev in preživeli.

Če se spoznavanje razvije v kaj več, ne pozabi na zaščito. Spolni odnos brez zaščite lahko vodi v neželjeno nosečnost in spolno prenosljive bolezni. Poleg tega je spolni odnos pod vplivom alkohola lahko manj prijeten ali otežen, saj alkohol otopi živčevje, ki uravnava delovanje spolovil.