Organiziraš zabavo za rojstni dan ali kakšno drugo priložnost in bi jo rad popestril s kakšno zabavno igro? Veliko iger lahko najdeš na internetu, nekaj predlogov za pokušino pa smo zbrali na tej strani. Veliko zabave! 😉

1. Ena, dva, BUM!
Udeleženci se postavite v krog. Nato po vrsti štejete tako, da vsak pove eno številko. Namesto številke 3, vseh njenih večkratnikov ter števil, ki vsebujejo številko 3 pa morate reči »BUM«. Štetje je najprej počasno, nato pa vedno hitreje in tudi vedno težje. Kdor se zmoti, izpade, ostali pa igro ponovite od začetka.

2. Kako predvidljivo!
Kako predvidljivi so tvoji prijatelji? Vsakemu gostu ob prihodu na zabavo daj kartico, na katero narišeš mrežo s 4 praznimi polji. Nato morajo v vsak kvadratek napisati, kaj mislijo, da bo nekdo od ostalih povabljenih naredil v času trajanja zabave in tega ne poveš ostalim. Primeri: »Rok se bo hvalil s svojim novim avtom«, »Tina bo flirtala z Gašperjem«, »Simona bo pila jabolčni sok«, »Katja si bo trikrat popravila čop«. Če se katera od napovedi uresniči, jo tisti igralec na svoji kartici prečta. Tisti, ki prvi prečrta vsa polja (in je torej najbolje napovedal potek dogodkov), zmaga.

3. Prepleteni
Igralci se razdelite v pare in vsak par se postavi s hrbtom drug proti drugemu, ter se prepletete z rokami na hrbtu (primete pod roko). Nato se igralca v paru poskušata usesti na tla ter nato vstati – vse to brez da bi se spustila. Kasneje igro lahko ponovite še v skupinah po tri, po štiri in tako naprej, dokler niso na koncu prepleteni vsi gostje na zabavi.

7. Skupne lastnosti
Igralci sedite v krogu. Eden izmed vas hodi po sredi kroga od enega prijatelja do drugega in govori „imaš“ ali „nimaš“, a sam izbere o čem bo govoril (rjavi lasje, uhani, kodri, modre oči …) in tega seveda ne pove na glas. Tisti, ki ugane o čem je govoril ta igralec, gre v sredino kroga.

8. Pantomima

Vsak od igralcev na listek napiše nek predmet, pojem, naslov filma ali kaj drugega (to se predhodno dogovorite). Listke nato poberete v vrečko. Razdelite se po parih ali v skupine. Določite, katera skupina bo začela. Eden od igralcev iz skupine izžreba listek iz vrečke in skuša ostalim v svoji ekipi brez uporabe besed in zvokov le s pantomimo pokazati napisano besedo. Če skupina v določenem času (npr. 1 minuta) ugane besedo, dobi točko, če ne, pa ostane brez točke. Nadaljuje naslednja skupina in tako naprej, dokler ne izžrebate vseh besed.

9. Zagrabi!
Igralci se postavite v krog s hrbti obrnjeni drug proti drugemu in se primete pod roko. Vodja igre na sredino kroga postavi bankovec za 5 eur ali kakšno drugo nagrado. To je vse. Tisti igralec, ki nagrado prvi pobere, jo tudi obdrži. Edino pravilo je, da se igralci med seboj ne smete izpustiti.

 

Če imate raje namizne družabne igre, lahko naredite igralni maraton npr. v igranu Activityja, Jungle Speeda, Enke, Taroka, Naseljencev otoka Catan in podobno.