Hojla_la_la!

Nekaj pomembnega želimo sporočiti. Ob mesecu duševnega zdravja najavljamo novo ozavečevalno kampanjo Izberi sam.

Kampanja ima pomembno sporočilo za mlade po letih in po srcu. Skrb za duševno zdravje je trden steber v življenju slehernika. Biti mlad_a je lepo, ni pa preveč preprosto. Potovanje skozi vse telesne, duševne in čustvene spremembe je brez dvoma zelo zahteven proces. Potrebno si je priboriti svoj položaj med vrstniki_cami, biti faca,  narediti dober vtis… Res ni simpl. Kako priti na žurko in se vklopiti, ko nepovabljen občutek sramu ali tesnobe prevzema oblast nad mislimi in telesom? Že tradicionalna navada v naši deželi je, da se te »nadloge« poplakne z alkoholom, in stvar je rešena. Za zelo kratek čas morda res. Sicer pa je to precej slaba izbira. Raba alkohola nima negativnih posledic samo na naše telesno zdravje in varnost, pač pa zelo slabo vpliva tudi na duševno zdravje. Zato bomo v času kampanje veliko govorili o tem, kako poskrbeti za dobro počutje v različnih življenjskih okoliščinah, in to brez pomoči alkohola.  

Vabimo te, da se pridružiš kampanji in aktivno sodeluješ tako, da nam pomagaš izbrati našega 5. partibadija. Ta bo simbol skrbi za duševno zdravje in splošno dobro počutje, da nas bo opominjal, kako poskrbeti zase na prijazen in sočuten način. Če ravno ti podaš zmagovalni predlog za novega partibadija, si prislužiš hud hoodie z našim partibadijem burekom. Sodeluj v natečaju.

Še ne poznaš naših članov iz partibadi druščine? Potem preveri, kdo so veteranski partibadiji in kakšna sporočila imajo zate;)

KAKO BO POTEKAL NATEČAJ

  1. Napni možgančke in razmisli o svojih idejah za novega partibadija 😉
  2. Svoj predlog ali predloge do 15.11. oddaj tukaj!
  3. Drži pesti, da bodo DrogArt mladinski delavci tvoj predlog uvrstili med 3 finaliste.
  4. V decembru bo na socialnih omrežjih progamov DrogArt ter na terenu potekalo glasovanje za najboljšega izmed 3 finalnih predlogov. Tudi ti lahko sodeluješ in glasuješ.

Zmagovalec natečaja je oseba, katere predlog bo prejel največ glasov.

UPDATE: Zmagovalni predlog (109 glasov) je “možganček v obliki srčka, ki objema sebe”.

Pravila in pogoje nagradne igre najdeš spodaj.