Oddaja obrazca je super enostavna, nam pa tvoja podpora veliko pomeni! 🙂

Izberi sam je program Združenja DrogArt. Smo nevladna organizacija, ki se financira preko razpisov in donacij, zato vsak evro še posebej cenimo in njim delamo preudarno.

Kaj sploh je donacija dohodnine?
Vsi davčni zavezanci_ke v Sloveniji lahko zahtevamo, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za donacijo kateri od nevladnih organizacij, političnih strank, sindikatom, …

Tudi DrogArt je ena od organizacij, ki ji lahko izkažeš podporo tako, da ji nameniš svoj 1% dohodnine.

Ali to pomeni manj denarja zame?
Ne. Dohodnino lahko doniraš kateri koli od organizacij, navedenih na linku spodaj. Če dohodnine ne nameniš nikomur, gre vsota denarja nazaj v državni proračun. Ti nisi torej nič na slabšem.

Kam gre ta denar?
Denar, ki ga na DrogArtu dobimo od donacij dohodnine, gre v razvoj naših aktivnosti kot je terensko delo na prizoriščih nočnega življenja, dnevni center za uporabnike drog, testiranje drog, svetovalnica,… tudi v Cedevito, ki jo na partijih tako rad_a piješ 🙂

Kako doniram dohodnino?
Postopek za donacijo dohodnine je zelo enostaven. Na voljo imaš več opcij.

  • Klikni na povezavo in sledi navodilom, ki so jih pripravili na CNVOS.
  • Organizacijo, ki ji boš namenil_a 1% dohodnine lahko izbereš tudi sam_a, direktno na strani edavki. Davčna številka DrogArta je 61443921. Obrazec, ki ga prav tako najdeš na eDavkih, lahko tudi natisneš, izpolniš in ga sam_a pošlješ po pošti na Finančno upravo.
  • Če ti je osebni stik bolj pri srcu, pa lahko prideš osebno na DrogArt info točko v Ljubljano (Prečna ulica 6) ali v Maribor (Jurčičeva 8), kjer ti bomo pripravili že delno izpolnjen obrazec. Prosili te bomo zgolj za vnos osebnih podatkov, mi pa bomo obrazec sami posredovali na Finančno upravo.

En procent se morda ne zdi veliko, ampak nam zares veliko pomeni <3

Hvala in se vidimo na plesiščih, v dijaških ali kje drugje!

Tvoja Izberi sam ekipa