Si želiš popestriti domačo zabavo? Določi ji odštekano temo!

Za top vzdušje naj bo zabava v stilu od začetka do konca. Ne pozabi na tematsko obarvana vabila, dekoracijo prostora, glasbo, hrano in pijačo ter kostume. Da kot gostitelj ne boš imel ogromno dela in za »zabavo pred zabavo« lahko k dekoriranju ter pripravi prigrizkov povabiš tudi prijatelje. Dogovorite se lahko tudi, da vsak prinese nekaj hrane in pijače in si tako razdelite stroške.

UGLY SWEATER PARTY

Odlična ideja za zimske dni. Enostavna in zelo zabavna. Zagotovo ima vsak doma kakšen grd božičen pulover – štrikanega, po možnosti s podobo Rudolfa? Povabi goste naj poiščejo najgrši pulover, ki ga najdejo doma in ga oblečejo za žur. Tekom večera glasujte za najgrši pulover in zmagovalcu podelite nagrado. Poleti pa se lahko žur prelevi v »ugly T-shirt party«.

RED LOVE PARTY

Poznaš? 🙂 Dress code: rdeče! Tudi rdečilo in šminka. Simboli: srčki seveda!

RUBIKOVA KOCKA

Začne se enostavno… Vsak gost naj ima na sebi po en kos oblačil (ali dodatkov) v vsaki barvi Rubikove kocke (torej nekaj belega, rdečega, modrega, oranžnega, zelenega in rumenega). Nato si gostje med sabo izmenjujejo oblačila in dodatke tako, da ima na koncu vsak na sebi le v eno barvo od glave do pet.

TOGA PARTY

Je lahko še bolj enostavno? Vse kar potrebuješ je rjuha in nekaj kreativnosti.

RETRO PARTY

Elegantne ženske v oblekah, petkah in z bujno frizuro. Moški v smokingu, z metuljčkom, polizanimi lasmi in brkami. Stara glasba, ples in prefinjenost.

KARAOKE PARTY

Vrtite znane pesmi, organizirajte karaoke (lahko individualno ali v skupini) in ne pozabite nagraditi zmagovalca. Seznam pesmi lahko skupaj s povabljenimi določite že vnaprej, da jih boste zagotovo znali zapeti. Za popestritev lahko izberete kakšne pesmi iz svojega otroštva ali take s smešnim besedilom.

ČRKA ŽUR

Izberi črko. Eno črko. Naroči prijateljem, naj pridejo oblečeni v nekaj, kar se začne na to črko. Streži hrano in pijačo, ki se začne na to črko. Okrasi prostor s stvarmi, ki se začnejo na to črko. Izziv?

GRAFIK PARTY

Vsi udeleženci na zabavi si omislite bele majčke, ki jih potem popišete z alkoholnim pisalom. Eden drugemu napišete kakšne misli, sporočila, pohvale … Tekom večera lahko tudi zatemnite luči – nastale umetnine bodo še bolj zanimive.

SEMAFOR PARTY

Oblecite se v barve na semaforju (rdeča, zelena, rumena) in jim določite nek pomen. Lahko npr. izražajo ljubezenski status. Rumena lahko pomeni, da oseba ne išče zveze in želi le zabavo, zelena, da je prosta, rdeča pa, da je zasedena. Seveda lahko izberete tudi kakšen drug pomen.

Temo lahko določite tudi na podlagi hrane (npr. nutella party, kjer pripravljate različne jedi z nutello) ali glasbe (house, r’n’b, hip hop, balkan, dance…).