Preden se odpraviš na žur s prijatelji, med zadnjim čekiranjem novih sporočil na Snapchatu preveri še stanje svoje baterije na mobilcu. Te zanima zakaj? Razlogov je več:

  1. Če spoznaš hudo bejbo/tipa

Če ti na žuru kdo pade v oči, lahko hitro pristaneš v njegovem/njenem toplem objemu. Pri tem se lahko oddaljiš od svojih prijateljev, ki te potem iščejo vsepovsod in če imaš prazno baterijo na mobilcu, te težko najdejo. Ker imaš rad sebe in svoje frende, napolni baterijo.

  1. Moraš poklicati taksi ali starše za prevoz domov

Ko ostaneš brez prevoza domov ali ti prevoz ponuja prijatelj, ki je pil akoholno pijačo, je čas, da pokličeš taksi ali starše. S prazno baterijo to seveda ne bo šlo. Seveda bi si lahko tudi sposodil mobilca od koga na žuru, ampak kdo pa sploh še pozna kakšno cifro na pamet.

  1. Tvoj prijatelj/prijateljica je shranil/a tvojo jakno/denarnico, a je že odšel/la z žura

Tvoj prijatelj/prijateljica v sproščenem petkovem večeru hitro pozabi, da imaš pri njem/njej shranjene svoje strani in odide z zabave pred tabo. Če ga/je ne moreš takoj poklicati, je to lahko velika frka.

  1. Tvoj prijatelj/prijateljica na žuru se oddalji od tebe in potrebuje tvojo pomoč

Prijatelj/prijateljica lahko odide na zrak ali na stranišče in se preslabo počuti, da bi lahko hodil/a do tebe, lahko pa te pokliče, kar bo s tvojo prazno baterijo padlo v vodo.

  1. Ne najdeš svojega prijatelja/prijateljice

Prečekiral/a si plesišče, hodnik in wc, a o tvojem prijatelju/prijateljici ni ne duha ne sluha. Edina rešitev je, da ga/jo pokličeš. Ups, prazna baterija, kaj pa sedaj?

Ne pozabi, dober partibadi ima vedno napolnjeno baterijo na mobilcu.