Ulična četvorka 2015 je 22. maja potekala po večjih slovenskih in evropskih mestih. Točno ob 12.00 se je več tisoč maturantov zavrtelo ob zvokih Straussove četvorke iz operete Netopir. Združenje DrogArt s programom Izberi sam, ki deluje na področju zmanjševanja škodljivih posledic uporabe alkohola, tudi letos v sklopu akcije plešem 0,0 pripravlja različne aktivnosti v treh slovenskih mestih.

V Ljubljani ste lahko na terenu srečali naše usposobljene Izberi sam informatorje, ki so v dopoldanskem času udeležence ulične četvorke informirali o načinih zmanjševanja škode zaradi alkohola in jim delili različne materiale (letake, nalepke, cedevito, bombone in robčke s sporočilom zmanjševanja škode).

V Mariboru so vsi udeleženci prejeli rdeče balone s sporočilom »Piham 0,0«, ki smo jih pripravili skupaj s Plesno zvezo Slovenije. Tako je bilo ozračje v Mariboru barvito in živahno.

V Škofji Loki smo bili prisotni na Dijaškem živ žavu, ki je sledil ulični četvorki. V stari vojašnici je potekala zabava z glasbenimi izvajalci in dj-i. Terenska ekipa Izberi sam je poskrbela, da so se obiskovalci lahko okrepčali s cedevito ali s kakšnim slanim prigrizkom, na voljo pa je bila tudi za pogovor in nasvete glede zmanjševanja tveganj pri uporabi alkohola.

V tednu pred ulično četvorko smo vsem srednjim šolam  v Sloveniji poslali sporočila za zmanjševanje škode zaradi alkohola ter šole pozvali, naj informacije razširijo med svoje dijake/inje. O zmanjševanju tveganj zaradi alkohola osveščamo tudi preko spletne strani www.izberisam.org in Facebooka (izberisam).