Ponovno se bodo staknila in v ritmu utripala številna srca slovenskih prostovoljcev. V soboto, 10. aprila se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. »Povezanost, pripadnost in družbena vloga so podstati kakovostnega bivanja. Raziskave že več let kažejo na problem sodobnega načina življenja, ki postaja vedno večji – imenuje se osamljenost. V zadnjem letu je zaradi epidemije postal še dodatno obremenjujoč za marsikoga med nami, » je pred pričetkom aktivnosti povedala direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak.

V sloganu letošnje akcije premagajmo osamljenost in v zapredku družbene moči, ki jo prinašajo še ne stkane vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi,  smo se na programu Izberi sam odločili, da vstopimo v Dan za spremembe z nasmehom in izvedemo nagradni Kahoot kviz, ki smo ga poimenovali FUN FACTS.

Medse vabimo vse radovedneže, ki ste stari med 14 in 30 let, z udeležbo v kvizu pa mimogrede zabijete dva gola, ste v igri za nagrado in podprete akcijo ter ob zabavnem in sproščenem kvizu morda preženete osamljenost, če vam grize podplate. Med epidemijo smo na programu Izberi sam postali malodane strokovnjaki za Kahoot kvize, saj smo ves čas iskali nove možnosti povezave v svet in do vas.

Eno ok(n)o, ki vas lahko ob 19. uri zapelje v drugačno soboto je kviz FUN FACTS. Lahko poklepetamo, debatiramo, se smejimo in se vsi skupaj kaj novega naučimo. Recimo koliko barv vidijo krokodili, koliko src ima hobotnica in koliko golov je Cristiano Ronaldo zabil v svoji karieri. Veš odgovor?


Za dodatne informacije preveri tudi dogodek na Facebooku.

Povezava do Zooma:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/99551351551?pwd=MnRSaWV6aWRKQXdnUjZlV1F5ekZwUT09

Meeting ID: 995 5135 1551
Passcode: 846955